امروزه داشتن مهارتهای پولساز یک ثروت مهم محسوب میشود. تسلط بر چنین مهارتهایی طیف گستردهای از راههای تولید درآمد را در اختیار افراد میگذارد و این امکان در خارج از ایران نیز وجود دارد. زمانی که مهاجرت کنید فرصتهای جدیدی برای کشف ایدهها در اختیار شما قرار میگیرد و این شرایط منجر به تقویت مهارتهای بازاریابی، مدیریتی، تحلیلی، کارآفرینی، سرمایهگذاری، بازاریابی دیجیتال و… میشود.
تقویت و یادگیری مهارتهای لازم برای کسب درآمد صرفاً به مهاجرت ختم نمیشود و برای همه مفید است. با توجه به اهمیت این موضوع در ادامه به بررسی این سوال که با چه شغل هایی می توان مهاجرت کرد، میپردازیم.
در این مطلب میخوانید
مهاجرت کاری با یادگیری مهارت های بین المللی
پیش از هر چیزی باید با مفهوم و فرایند مهاجرت کاری آشنا شویم. این شیوه مهاجرتی در واقع یکی از بهترین راههای مهاجرت محسوب میشود و هرساله افراد زیادی از این طریق اقدام میکنند. مهاجرت کاری یک موضوع بسیار قدیمی محسوب میشود و از دوران باستان تاکنون همه افراد برای داشتن شغل بهتر مهاجرت کردهاند. با توجه به این موضوع این روش یکی از بهترین و جذابترین راهها برای افراد دارای مهارت محسوب میشود و آینده درخشانی برای آنها در پیش دارد.
مهاجرت به کشورهای پیشرفته منجر به پیشرفت زندگی و رشد درآمدی افراد نیز میشود؛ بنابراین باید با بهترین مهارت ها برای مهاجرت آشنا شوید تا بتوانید شغل مناسبی انتخاب کنید. حتی اگر در حالحاضر مهارت کافی ندارید، این امکان برای شما فراهم است تا دورههای آموزشی تخصصی را بگذرانید و شغل بهتری پیدا کنید. پیش از شروع آموزش بهتر است مقصد خود را انتخاب کنید و راجع به شغلهای پردرآمد آن کشور نیز تحقیقاتی انجام دهید. سپس براساس نتیجه تحقیقات خود اقدام به انتخاب یک مهارت پولساز و بین المللی کنید.
معرفی بهترین مهارت ها برای مهاجرت
شغلها و مهارتهای بسیاری وجود دارند که برای مهاجرت به شما کمک میکنند. این مهارتها به دو دسته تخصصی و عمومی تقسیم میشوند. مهارتهای عمومی در واقع مهارتهایی هستند که به ما کمک میکنند راحتتر وارد بازار کار شویم و بهصورت بهتری با افراد ارتباط برقرار کنیم. مهارتهای تخصصی نیز شامل حوزههای تخصصی و فنی میشوند که نیازمند یادگیری دقیق هستند.
هر دو شیوه مهارتی برای کسب درآمد مناسب در خارج از کشور، ضروری هستند و به سادگی میتوانید آنها را یاد بگیرید و برای مهاجرت اقدام کنید. با توجه به تنوع بالای مهارتهای تخصصی در ادامه مطلب به بررسی مجزا و دقیق هر کدام میپردازیم.
طراحی سایت و برنامه نویسی
منظور از طراحی سایت، ساخت و راه اندازی صفحههای وب سایت است که به کمک کدنویسی با زبانهای مختلف یا قالبهای آماده انجام میشوند. در ابتدا وب سایتها صرفاً به کمک زبان HTML طراحی میشدند؛ بااینحال با گذشت زمان، حوزه وب دیزاین پیشرفت بیشتری کرد و زبان CSS به میان آمد. یکی از مهمترین ابزاری که برای شروع آموزش وب دیزاین نیاز دارید، کامپیوتر یا لپتاپ است.
این دستگاه باید قدرت لازم برای اجرای برنامههای گرافیکی و کدنویسی را داشته باشد و حین کار نیز خاموش نشود. وب دیزاین امروزه به عنوان یکی از بهترین مهارت های تخصصی برای مهاجرت شناخته میشود. وب دیزاین شامل دو نوع استاتیک و دینامیک میشود. اگر قصد یادگیری و آموزش طراحی وبسایت را دارید، باید مسیر خاصی را طی کنید. سه قدم مهمی که برای یادگیری این مهارت باید در نظر بگیرید شامل آشنایی با کار یک طراح وب، تخصصهای لازم و بهترین شیوه یادگیری میشوند.
همچنین بهتر است یک دوره مناسب را برای آموزش طراحی سایت انتخاب کنید تا وقت شما هدر نرود. یکی از بهترین منابع آموزشی برای شما آموزشگاه طراحی سایت و سئو دارکوب است که دورههای حضوری و آنلاین پیشرفتهای را ارائه میدهد. برای شروع آموزش و یادگیری این مهارت نخست باید زبان برنامه نویسی را انتخاب کنید. به طورکلی حوزه طراحی سایت شامل دو دسته سمت کاربر و سمت سرور میشود. بر اساس حوزهای که انتخاب میکنید، این شرایط فراهم است تا از زبانهای سمت کاربر مانند CSS، HTML، جاوا اسکریپت و زبانهای سمت سرور مانند PHP استفاده کنید.
مهارت های هفتگانه ICDL
منظور از ICDL در واقع international computer deriving license یا گواهینامه بین المللی کاربری کامپیوتر است. این گواهینامه برای ارتقای دانش عملی و مهارتهای هفتگانه کامپیوتر ارائه میشود. این روزها آیسیدیال برای استخدامهای اداری در ایران نیز کاربرد دارد و علاوهبر آن یکی از پردرآمدترین شغل های بین المللی محسوب میشود که مدرک معتبری نیز دارد. در واقع شروع آموزش آیسیدیال از یک برنامه آموزشی بود که از سال ۱۹۹۷ توسط بنیادهای اروپایی تاسیس و هدایت شد.در حالحاضر نیز مدرک استانداردی محسوب میشود و در کشورهای مختلفی به کار میرود.
مهارتهای هفتگانه که در ICDL آموزش داده میشوند شامل آشنایی با مفاهیم پایه و اساسی فناوری اطلاعات (IT)، آشنایی با سیستم عامل ویندوز و نحوه کار با آن (Windows)، آموزش استفاده از نرمافزار واژه پرداز ( Word)، آموزش استفاده از صفحه گسترده (Excel)، آموزش استفاده از نرمافزار پایگاه دادهها (Access)، آموزش استفاده از نرمافزار ارائه مطلب (PowerPoint) و آموزش مفاهیم اولیه اینترنت و ارتباطات ( Internet) میشوند.
هر کدام از این موارد، برنامه یادگیری و آموزش متفاوتی دارند که به شما کمک بسیاری میکنند. به طورکلی آموزش ICDL میتواند یکی از بهترین مهارت ها برای مهاجرت محسوب شود. یادگیری این مهارت علاوهبر دریافت مدرک مزایای بسیار دیگر نیز دارد. یکی از مهارتهای لازم برای زندگی در دنیای امروز آشنایی با کامپیوتر و یادگیری مهارتهای مهم مربوط به آن است. شرکتهای بسیاری وجود دارند که برای استخدام نیرو به مهارتهای او در کامپیوتر توجه میکنند. یادگیری ICDL علاوهبر امکان آموزش آن، امکان استخدام در سازمانها را نیز افزایش میدهد.
یادگیری هوش مصنوعی و ابزار آن
هوش مصنوعی یا Artificial Intelligence در واقع یکی از قابلیت های سیستمهای کامپیوتری است که قابلیت انجام وظایفی که نیازمند هوش انسانی هستند را دارد. این سیستم در واقع به کمک الگوریتمها، دادههای ورودی، مدلهای ریاضی، قابلیت تصمیم گیری و پردازش فعالیت میکند. با توجه به استفاده گسترده از این مفهوم قطعاً همه ما با آن آشنا هستیم؛ بااینحال بسیاری از افراد اطلاعات کافی راجع به AI ندارند و به آن مسلط نیستند.
آموزش AI یکی از مهارت های مناسب برای کسب درآمد و مهاجرت محسوب میشود. هوشهای مصنوعی به دو دسته ضعیف یا باریک و عام تقسیمبندی میشوند. هوشهای مصنوعی ضعیف در یک حوزه خاص فعالیت میکنند؛ به عنوان مثال میتوان به سیستمهای تشخیص چهره، مترجمهای آنلاین یا موتورهای جستجوگر اشاره کرد. هوش مصنوعی عام شباهت بیشتری به انسان داشته و توانایی حل مسائل مختلف را نیز دارد.
این مفهوم شامل بخشهای مختلفی میشود و مجموعه گستردهای از تکنیکها، مدلها و الگوریتمهای کامپیوتری است. به طور کلی AI شامل یادگیری ماشین( Machine Learning)، شبکههای عصبی مصنوعی( Artificial Intelligence Networks)، پردازش زبان طبیعی( Natural Language Processing)، بینایی ماشین(Computer Visio)، رباتیک(Robotics)، منطق فازی( Fuzzy Logic)، تولید متن و تصویر و AI قدرتمند( AGI) میشوند.
AI کاربردهای گستردهای دارد و به همین علت به عنوان یکی از بهترین مشاغل برای مهاجرت شناخته میشود. این مفهوم در حوزههای پزشکی، اتوماسیون صنعتی، تجارت الکترونیک، ماشینهای خودران، بانکداری و مالی، مدیریت منابع انسانی، تحقیقات و توسعه داروها، پردازش زبان طبیعی، بازیهای ویدیویی و آموزش کاربرد دارد.
آموزش هوش مصنوعی و یادگیری آن مزایا و معایب خاص خود را دارد. به طورکلی مزایای این مفهوم شامل افزایش بهرهوری، تجزیه و تحلیل دادههای گسترده، ماشینهای خودران و سادهتر کردن فرایندهای کاری میشوند. معایب آن نیز شامل نیاز مداوم به داده، خطرهای امنیتی، از بین رفتن برخی شغلها و عدم توانایی در تصمیم گیریهای اخلاقی میشوند.
چرا یادگیری هوش مصنوعی لازم است؟
ممکن است این سوال برای شما نیز پیش بیاید که چرا باید AI را یاد بگیریم و از آن استفاده کنیم. در حال حاضر این مفهوم و تکنولوژی بسیار گسترده شده است و در جنبههای مختلف زندگی ما کاربرد دارد. با توجه به گسترش آن، باید آموزش AI را در پیش بگیریم تا از تکنولوژی عقب نمانیم. برخی از دلایل اصلی که باید AI را یاد بگیریم شامل موارد زیر میشوند:
- ایجاد فرصتهای شغلی: پیش از این اشاره کردیم که AI منجر به از بین رفتن برخی شغلها میشوند؛ بااینحال باید توجه داشت که برخی فرصتهای شغلی نیز ایجاد میکند. یادگیری مهارتهای مرتبط با این حوزه کمک میکند تا فرصتهای شغلی بیشتری در اختیار شما قرار بگیرد و شرایط داشتن شغل های بین المللی در ایران و خارج از کشور را در اختیار شما قرار میدهد.
- توسعه فردی: آموزش هوش مصنوعی به توسعه جنبههای فردی زندگی شما نیز کمک میکند. در واقع یادگیری این حوزه در حل مسائل روزمره نیز مفید خواهد بود. به عبارت دیگر در تحلیل دادهها، حل مشکلات پیچیده و ایجاد مدلهای پیش بینی به شما کمک میکند.
- مسائل اجتماعی و اخلاقی: یادگیری این مهارت کمک میکند تا مسائل اجتماعی و اخلاقی را به کمک این فناوری درک کنید. همچنین به عنوان یک شهروند به طور مسئولانهتری عمل کرده و در مواجهه با چالشها موفقتر باشید.
- تحول صنعتی: AI منجر به تحول صنایع مختلف همچون پزشکی، تجارت الکترونیک، ماشینهای خودران، اتوماسیون صنعتی و… شده است. شناخت درست این فناوری موجب میشود تا به پیشرفت صنایع کمک کنید.
- توسعه تکنولوژی: یکیدیگر از مهمترین دلایلی که باید AI را فرا بگیریم، تاثیر آن روی توسعه تکنولوژی و پیشرفت علمی است. در واقع شما با یادگیری این مفهوم میتوانید به جامعه علمی و فناوری کمک کنید.
دیجیتال مارکتینگ و شاخههای آن
یکیدیگر از بهترین مهارت های فنی برای مهاجرت دیجیتال مارکتینگ است. بازاریابی دیجیتال پیش از این صرفاً به عنوان شاخهای از بازاریابی شناخته میشد؛ بااینحال امروزه بسیار گسترش یافته است. بازاریابی دیجیتال شیوهای از بازاریابی است که به کمک فضاهای دیجیتال و از طریق ابزارهای دیجیتالی مانند کامپیوتر، لپ تاپ، موبایل و تبلت انجام میشود. فضاهای دیجیتال معمولاً آنلاین هستند؛ بااینحال استثناهایی نیز وجود دارد.
به عنوان مثال میتوان به بازاریابی پیامکی اشاره کرد که مخاطب برای دریافت این تبلیغات صرفاً به یک گوشی موبایل نیاز دارد. دیجیتال مارکتینگ شاخههای گستردهای دارد؛ اما باید توجه داشت که تمامی این شاخهها در کنار یکدیگر قرار میگیرند و کمپینهای بزرگ را ایجاد میکنند. با توجه به گسترش کاربران اینترنتی، تمامی کمپانیها و شرکتها به دنبال شروع فعالیت و ارائه خدمات در فضای دیجیتال هستند.
بر همین اساس این شرکتها نیازمند استفاده از تکنیکهای بازاریابی دیجیتال خواهند بود که هر کسی بر این تکنیکها مسلط نیست. همانطور که اشاره کردیم بازاریابی دیجیتال شاخههای بسیاری دارد که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. در ادامه به بررسی و معرفی این شاخهها میپردازیم.
- ایمیل مارکتینگ: یکی از اولین و قدیمیترین راههای ارتباط دیجیتال ایمیل است؛ بااینحال قدیمی بودن آن موجب از بین رفتن کارایی این شیوه نشده است. ایمیل مارکتینگ به عنوان شیوه مستقیمی از بازاریابی شناخته میشود که به کسبوکارها اجازه میدهد ارتباط شخصی و نزدیکی با مخاطب ایجاد کنند. در واقع ایمیل یک بستر فوق العاده برای اشتراک گذاری محصولات جدید، حراجها، کمپینها و… با مشتریان محسوب میشود. اگر به دنبال یادگیری این مهارت هستید، از ایمیل مارکتینگ غافل نشوید.
- بازاریابی موتورهای جستوجو: موتورهای جستجوگر نیز یکیدیگر از بهترین بسترها برای رقابت کسبوکارها با یکدیگر هستند. ایجاد رقابت در موتورهای جستجو به دو شیوه طبیعی یا سئو و پولی قابل انجام است. در این شیوه بازاریابی دیجیتال تلاش کسبوکارها بر این است تا بیشتر در نتایج گوگل دیده شوند.
- مارکتینگ محتوایی: همانطور که اشاره کردیم بازاریابی دیجیتال به عنوان بهترین شغل برای مهاجرت شناخته میشود و یکیدیگر از بهترین راههای آن بازاریابی مبتنی بر تولید محتوا است. هدف این شیوه بازاریابی جذب مخاطبان و مشتریان هدف است به طوری که این جذب منجر به خرید یا عمل خاصی شود. این شیوه بازاریابی مخاطب مورد نیاز را جذب کرده و هزینه کمتری نیز دارد.
- بازاریابی در شبکههای اجتماعی: تولید محتوا و بازاریابی در شبکههای اجتماعی یکی از رایجترین راههای بازاریابی دیجیتال محسوب میشود. مهمترین بخش در این شیوه تولید محتوا است؛ چراکه محتوای شما باید براساس شبکه اجتماعی که در آن قرار دارید متفاوت باشد. به عنوان مثال محتواها در اینستاگرام و تیکتاک به صورت ویدیویی وایرال میشوند؛ بااینحال محتواهای شبکه اجتماعی ایکس باید به صورت متنهای کوتاه باشند. یکی از ویژگیهای این شیوه امکان ایجاد ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مشتری است.
- افیلیت مارکتینگ: بازاریابی دیجیتال به عنوان یکی از مهارتهای لازم برای مهاجرت نوع خاص دیگری نیز دارد که افیلیت مارکتینگ نامیده میشود. این روش بسیار مقرون به صرفه است؛ چراکه به ازای انجام یک خرید، کمیسیونی به واسطه پرداخت خواهد شد. در واقع یک واسطه وجود دارد که محصولات برند و کسبوکارها را از طریق کانالهای دیجیتالی همچون وب سایتها، یوتیوب، شبکههای اجتماعی و… تبلیغ میکند و یک لینک خاص برای خرید دارد. به ازای هر خریدی که از طریق این لینک انجام شود، واسطه کمیسیونی دریافت خواهد کرد.
- بازاریابی موبایلی: هر نوع بازاریابی که از طریق موبایل و دستگاههایی مانند تبلت انجام شود زیرمجموعه موبایل مارکتینگ محسوب میشود. یکی از مهمترین نکات این شیوه بهینه کردن سایر عناصر کمپین مانند لندینگ پیج است.
اینستاگرام مارکتینگ
اینستاگرام مارکتینگ نیز یکی از زیر شاخههای اصلی بازاریابی دیجیتال محسوب میشود؛ بااینحال امروزه به حدی گسترده شده است، که به عنوان یک مهارت خاص شناخته میشود. با توجه به این اهمیتی که این حوزه دارد، میتواند یکی از بهترین مهارت های تخصصی برای مهاجرت باشد. بازاریابی اینستاگرام شیوه نوینی محسوب میشود که به صاحبان کسبوکار اجازه میدهد تا با مخاطبان هدف خود ارتباط برقرار کند.
توجه داشته باشید که این مهارت صرفاً به معرفی محصول ختم نمیشود و به عنوان یک نوع بازاریابی گسترده شناخته میشود. به کمک این حوزه، کسبوکارها میتوانند کارهایی مانند اطلاع رسانی به مشتری، نشان دادن باطن برند، دریافت نظرات و پیشنهادات و… را نیز انجام دهند. بازاریابی در این شبکه مجازی به دو شیوه قابل انجام است که شامل تبلیغ کسبوکار از طریق اینفلوئنسرها و تولید محتوای با کیفیت میشود. همانطور که اشاره کردیم بازاریابی اینستاگرام به عنوان یکی از بهترین شغل ها برای مهاجرت شناخته میشود؛ زیرا در تمامی دنیا پرطرفدار است.
برای آموزش و یادگیری این مهارت به زبان ساده میتوان گفت صرفاً نیازمند ایجاد یک صفحه تجاری، تولید محتوای با کیفیت، تهیه یک استراتژی، تبلیغ صفحه و یادگیری امکانات اینستاگرام خواهید بود. روشهای بسیاری برای بازیابی در اینستاگرام وجود دارد که به تبلیغ پیج کسبوکارها کمک میکنند. این شیوههای بازاریابی شامل موارد زیر میشوند.
- تبلیغات بازدیدی: یکی از بهترین روشها برای پروموت و تبلیغ کسبوکارها، تبلیغات بازدیدی است. در واقع به کمک این روش به ازای هر بازدید محتوای شما، باید هزینهای در ازای تبلیغات پرداخت کنید. به عبارت دیگر محتوای تبلیغاتی شما به عنوان پست یا استوری در پیجهای بزرگ به نمایش در میآید و به ازای یک تعداد بازدید مشخص باید هزینهای پرداخت کنید.
- پروموت توسط اینفلوئنسرها: برای استفاده از این شیوه اینستاگرام مارکتینگ باید بلاگرها و اینفلوئنسرهایی که فعالیت مرتبط با کسبوکار شما دارند را شناسایی کنید و از آنها بخواهید که پیج شما را تبلیغ کنند. توجه داشته باشید که پیدا کردن اینفلوئنسر مرتبط و قیمت مقرونبهصرفه کار آسانی نیست و بسیار زمانبر خواهد بود.
- ایجاد کمپینها و مسابقات: یکیدیگر از بهترین راهها ایجاد مسابقات و کمپینهایی است که به مخاطب اجازه دهید با شرکت کردن در آن هدیهای را از شما دریافت کند.
جمعبندی
به طورکلی برای پاسخ به این سوال که با چه شغل هایی می توان مهاجرت کرد، شیوههای بسیاری را میتوان ارائه داد. به تعدادی از بهترین و پردرآمدترین شغل های بینالمللی اشاره کردیم که برخی از آنها شامل آیسیدیال، وب دیزاین، AI، بازاریابی دیجیتال و بازاریابی اینستاگرامی میشوند. اگر به دنبال یادگیری هرکدام از این مهارتها هستید، میتوانید از دورههای آموزشگاه دارکوب استفاده کنید. دوره های این آموزشگاه شامل مدرک بین المللی فنی و حرفه ای می باشند.